Mon 23. Mar 2015 22:31:58
Mnozí si jistě všimli, že jsem "ragequitnul" RSko (měl jsem tam funkci hlavního admina). Pro vysvětlení jsem se rozhodl napsat pár vět, kde vysvětlím, proč jsem tak učinil. Píšu až takhle pozdě, protože jsem dřív neměl čas a taky proto, abyste si snad nemysleli, že to je jen nějaký můj výlev v afektu.
Tak především, rozhodně nešlo o spontánní odchod kvůli tomu, že jsme nesplnili upkeep. Ani kvůli žádné jiné jednotlivosti. Vedlo mě k tomu hodně různých věcí, které se postupně nasčítaly. Rsko má otevřený clan chat, kam může přijít kdokoliv a říkat si cokoliv. Tedy alespoň si to někteří jedinci, asi bez pudu sebezáchovy myslí. Ovšem když někdo cizí přijde (nazvěme ho třeba džonem) a soustavně mě nazývá "rankoodoberačem" a podobně, na cokoliv co řeknu (např. xxx yyy zzz nebyli v citadele, tak zajděte, za chvíli je reset) briskně odpoví "nechoďte sloužit atomovi, je to diktátor!" tak se nemůže divit že dostane kick. Po několikerém varování přes pm a mnoha, mnoha dalších incidentech. Tohle individuum se ovšem nevzdává jen tak a neusoudí že by tedy asi mělo přestat, nýbrž se vždy po hodině vrátí a flamuje dál. Následuje tedy perma ban. Na to ostatní admini/členové rska ihned reagují "Zruš ban džonymu!" "Bez džona je tu nuda!". Za pár dní přijdu a najednou džono ban nemá. Do teď nevím, kdo ho zrušil.
Co se tím snažím naznačit? Jednoduše to, že necítím žádnou podporu. To je pravý a hlavní důvod, proč jsem leavnul. Pochopitelně výše uvedený ilustrační příklad není jediný. K lichotivé přezdívce mé osoby "diktátor" se pochopitelně připojili i místní admini. Víte, tohle všechno je samozřejmě vtipný, když se to řekne poprvé. Nekteří se tomu zasmějí i po 3., ok. Ale po desátý, ani po dvacátý už mi to fakt vtipný nepřijde. Jó rank na avatara to chce každý, vždy s důvodem "Teď by se mi to fakt hodilo, dělám tenhle skill, dáš mi ho prosím prosím?" Že by ho někdo chtěl kvůli tomu, aby měli bonus i ostatní, to si nepamatuji. Skutečně neplatí že čím víc adminů, tím častěji je venku (na w28) ava. Spíš je to furt stejně (málo).
No a všechno vyvrcholilo v pátek, když jsem přišel asi hodinu po resetu citadelky (kdy se neudělal, respektive vy jste neudělali upkeep). To se do mě semeno a paja, podle zásady keep podrejving samozřejmě okamžitě začali navážet, že se kvůli "mému debilnímu cooku" neudělal upkeep. Pochopitelně (minimálně semeno) psal z citadely, kde si grindil svůj craft - hoďku po resetu už tam byl 1,5násobek upkeepu. Já já já jenom já, jasně

. Podotýkám, že v pátek (před resetem) jsem nehrál vůbec a ve čtvrtek snad jenom půl hoďku, udělat dailies... do cita jsem se nekouk. Smith (který se vč. minionů nesplnil snad o 500) tam byl správně nastavený ve středu, ores i charcoals tam byly. Nenapadlo mě, že to nikdo neudělá. Že by se podíval někdo z adminů, nebo kdokoliv jiný a třeba oznámil v cc, že je třeba ještě tenhle skill, to asi nehrozí, že? Ono je to totiž asi moc náročné.
Někteří pro změnu do cita vůbec nechodili, i když nebyli maxed a trénovali/trénují skill co v cita také je.
Vrátit se jen tak (minimálně v nejbližších týdnech/měsících) opravdu nehodlám. Runescape docela omezím, nemám moc času. Jsem zvědavý, kdo bude psát náhodným lidem "na ulici" a nabírat je, aby ten clan neumřel. Kdo bude nastavovat v pátek 5 minut po resetu limity v cita, kdo bude lidi jednotlivě obepisovat (do pm) že zapomněli na citadelu tento týden. Jedno je jistý, já vám tohohle blbečka už dělat nebudu. Uspořádejte si třeba demokratický volby, můžete si odhlasovat že bude craft neomezenej... atp. Alespoň už nebudete muset ochcávat toho zlého atoma, co vám zamyká craft. Vítěz voleb si pak může napsat grogymu o rank.
Na shledanou v lepších časech, pokud tedy někdy nastanou.
PS. Tohle není jediná moje univerzální pravda. Já jsem jistě taky udělal spoustu chyb. Obrázek ať si udělá každý sám.
PPS. Omlouvám se všem, co jsem zklamal a o kom nepsal. V clanu je stále hodně (snad většina) "dobrých" lidí, co mě úmyslně nesrali.
nějak se těch pár vět zvrhlo, gz kdo tohle dočetl

... dál už to radši rozvíjet nebudu, i když by si to zasloužilo možná